Felelősségvállalás – fenntartható magatartás

Funkcionális, fenntartható és esztétikus építéssel járulunk hozzá a társadalomhoz, és társadalmi felelősséget vállalunk.

 

Az Arabesque fenntarthatósági auditor az ESG-értékelésében a GOLDBECK-et „B” (strong – erős) általános pontszámmal értékeli. Ezzel vállalatunk az általa vizsgált építőipari és mérnöki ágazatban a legjobb 10 százalékba került.

Fenntarthatósági iránytű

Az iránytű nyolc lényeges témát ölel fel a környezetvédelem, a társadalmi és a vállalatirányítás területén a fókuszterületeken – méghozzá kétszeresen: vállalati és termékszinten. Így mindenki számára utat mutat a fenntarthatóbb működés felé: belső fenntarthatósági szervezetünknek, egyes termékmegoldásokon keresztül pedig ügyfeleinknek is. Compass alkalmazásunkba integrálva a projektmegbeszélések során abban segít, hogy a fenntarthatósági követelmények tekintetében elemezzük és meghatározzuk az ügyfelek igényeit.

 


Fenntarthatósági iránymutatásunk fókuszterületei többek között a lényegességi elemzésünkön alapulnak, figyelembe véve az ENSZ fenntartható fejlődési céljait és az uniós taxonómia környezetvédelmi céljait. Az ütemtervünkben meghatározott célokat ezekből vezettük le, és mind vállalati, mind termék- és projektszinten érvényesek.

Tekintse meg a filmet most

A fenntarthatóság valamennyiünket érint

Vállalatunk célja, hogy élen járjon ezen a területen. Ez óriási felelősség, hiszen tudjuk: az iparágunkban még nagyon sok a tennivaló. Állunk elébe! Folyamatos javításokra törekszünk, innovatív ötleteket és megoldásokat fejlesztünk, amelyek az emberekre és a környezetre pozitív hatást gyakorolnak.

Fenntarthatósági filmünkben a fenntarthatóság fontosságára szeretnénk rávilágítani, valamint arra, hogy ötvözhetjük azt az épített világgal.

Hogyan valósítjuk meg mindezt?

Üzemeltetés, visszabontás és anyag-újrahasznosítás.

Az épületeket komplex termékként értelmezzük, folyamatokban gondolkodunk és intelligens rendszerrel építkezünk. Már az épület tervezési szakaszában gondolunk az üzemeltetésre, a bontásra és az anyagok újrahasznosítására. A GOLDBECK épület ezeket a szinteket figyelembe véve működik.

 

  • Erőforrás-hatékonyság az előregyártott, karcsú rendszerelemeknek köszönhetően
  • Újrahasznosítható építőanyagok használata és a rendszerben rejlő szétszerelhetőség
  • DGNB „Gold” előzetes tanúsítvány a GOLDBECK rendszerben lévő összes csarnok és irodaépület számára
  • Egyetlen forrásból: energiaoptimalizált épületburkolat, hatékony épületgépészet és megújuló energiák

Akár 25 százalékkal kevesebb CO₂-kibocsátás

Egy átlagos GOLDBECK irodaház építése akár 25 százalékkal kevesebb CO₂-kibocsátással jár, egy hagyományos vasbetonépítésű épülethez képest – a visszabontást és az újrahasznosítást is beleértve.

Fenntartható telephelyek

Telephelyeinken is elkötelezettek vagyunk a nagyobb fokú fenntarthatóság mellett.
  • Tavaly a telephelyeink fotovoltaikus berendezései 1,987 MWh villamos energiát termeltek.
  • Évente 1500 tonna CO₂-kibocsátást takarítunk meg azzal, hogy erőműveinket zöldáramra állítottuk át.
  • Folyamatosan beruházunk a munkahelyi biztonság és egészségvédelem előmozdításába.
  • Étkezdéink a regionális és biogazdálkodásból származó termékekre támaszkodnak.
  • Vállalati területeink nem csak a dolgozók számára nyújtanak jó közérzetet, hanem a védelemben részesítendő növény- és állatvilág számára is otthont adnak.
  • 9 méhcsalád él a GOLDBECK bielefeldi, frankfurti, hirsbergi és lipcsei telephelyein.

1/2  Fenntartható elkötelezettség

GOLDBECK Alapítvány

A GOLDBECK Alapítvánnyal számos oktatási, kulturális és szociális projektben veszünk részt.

 

Támogatjuk azokat az egyesületeket, amelyek a gyermekek és fiatalok oktatási egyenlőségéért dolgoznak, a diákokat az OWL Tanulmányi Alappal támogatjuk, és professzori állásokat hozunk létre a Karlsruhei Technológiai Intézetben és az Ostwestfalen-Lippe Alkalmazott Tudományok Egyetemén.