• Fenntarthatóság

  Számunkra a fenntarthatóság azt jelenti, hogy a jövőre felkészített épületeket építünk és üzemeltetünk, elkötelezzük magunkat a közös értékek mellett, eközben – a jövő generációi számára is – óvjuk a természeti erőforrásokat.
Felelősségvállalás – fenntartható magatartás

Funkcionális, fenntartható és esztétikus építéssel járulunk hozzá a társadalomhoz, és társadalmi felelősséget vállalunk.

 

Az Arabesque fenntarthatósági auditor az ESG-értékelésében a GOLDBECK-et „B” (strong – erős) általános pontszámmal értékeli. Ezzel vállalatunk az általa vizsgált építőipari és mérnöki ágazatban a legjobb 10 százalékba került.

Fenntartható építés

A rendszerrel való építkezés azt jelenti, hogy különösen erőforrásbarát módon építkezünk. Gazdaságosan és funkcionálisan. Az épület teljes életciklusa alatt. Mert számunkra a fenntarthatóság nem csak egy pillanatkép.

Az épületeket komplex termékként értelmezzük, folyamatokban gondolkodunk és intelligens rendszerrel építkezünk. Már az épület tervezési szakaszában gondolunk az üzemeltetésre, a bontásra és az anyagok újrahasznosítására. A GOLDBECK épület ezeket a szinteket figyelembe véve működik.

 

 • Erőforrás-hatékonyság az előregyártott, karcsú rendszerelemeknek köszönhetően
 • Újrahasznosítható építőanyagok használata és a rendszerben rejlő szétszerelhetőség
 • DGNB „Gold” előzetes tanúsítvány a GOLDBECK rendszerben lévő összes csarnok és irodaépület számára
 • Egyetlen forrásból: energiaoptimalizált épületburkolat, hatékony épületgépészet és megújuló energiák
Akár 25 százalékkal kevesebb CO₂-kibocsátás

Egy átlagos GOLDBECK irodaház építése akár 25 százalékkal kevesebb CO₂-kibocsátással jár, egy hagyományos vasbetonépítésű épülethez képest – a visszabontást és az újrahasznosítást is beleértve.

 • Tavaly a telephelyeink fotovoltaikus berendezései 1 094 630 kWh villamos energiát termeltek.
 • Évente 1500 tonna CO₂-kibocsátást takarítunk meg azzal, hogy erőműveinket zöldáramra állítottuk át.
 • Folyamatosan beruházunk a munkahelyi biztonság és egészségvédelem előmozdításába.
 • Étkezdéink a regionális és biogazdálkodásból származó termékekre támaszkodnak.
 • Vállalati területeink nem csak a dolgozók számára nyújtanak jó közérzetet, hanem a védelemben részesítendő növény- és állatvilág számára is otthont adnak.
 • 9 méhcsalád él a GOLDBECK bielefeldi, frankfurti, hirsbergi és lipcsei telephelyein.

1/2  Fenntartható elkötelezettség

GOLDBECK Alapítvány

A GOLDBECK Alapítvánnyal számos oktatási, kulturális és szociális projektben veszünk részt.

 

Támogatjuk azokat az egyesületeket, amelyek a gyermekek és fiatalok oktatási egyenlőségéért dolgoznak, a diákokat az OWL Tanulmányi Alappal támogatjuk, és professzori állásokat hozunk létre a Karlsruhei Technológiai Intézetben és az Ostwestfalen-Lippe Alkalmazott Tudományok Egyetemén.